Klepp mot en spennende sesong

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Klepp Kvinner Elite
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Gule og røde kort runde 17 - 2015Norheim: – En veldig fin samling
  J19-NM: Stabæk videre på strafferPalmason: – Fornøyd med ett poeng


  Jan Reidar Vågsdalen - 04/04 12:21  

  Så er vi på Jæren og skal vurdere de grønne fra Klepp. Laget som skuffet alle i fjor, men som i år ser meget spennende ut. Klepp er blitt laget som man aldri helt vet hva man får av, men i år tror jeg på mer stabilitet med en spennende tropp, og ett lag som er i stand til å kjempe rett bak de beste.

  Eksemplariske

  Klepp er en klubb som kan være som et lite forbilde for mange andre. Selv om også de har sine utfordringer og ikke skal ha noen større glorie enn andre. Men de har en av få typiske kvinnestadioner i landet, de har en trygg og solid organisasjon, de har tradisjonene og de har levert unge spillere til landslagene, som er nesten i samme antall som steingjerder i området.

  De har kanskje byttet trener litt oftere enn det som ville gitt dem mer kontinuitet, men de har hatt dyktige folk inne som Frode Olsen, Knut Eriksen, Kenneth Eidsaunet og nå Tommy Velde, de siste årene. Som sagt litt ofte trenerbytte, og det har nok også vært med å bidra til at stabiliteten og den sportslige progresjonen ikke har vært helt vellykket, eller som forventet.

  Styre og stell

  På ledersiden virker Klepp solide, med dyktige folk og som har erfaring fra Toppserien i lang tid. De har en økonomi som tilsynelatende ser balansert og trygg ut. Men de har nok også merket de siste årene med en tøff økonomi.

  På en meget ryddig nettside så er et enkelt å finne de som styrer i klubben:

  Else Karin Stangeland er en kjent person i kvinnefotballen og er den som er leder og trekker i trådene på Jæren. Sportslig leder er jeg litt usikker på, hvor Knut Eriksen har vært, men som jeg tror har takket nei til videre engasjement. Så den posten får leserne rette meg på.

  Ellers i styret finner vi Ove Horpestad, Gro Undem, Geirr Ims og Ingrid Sternoff, som er webansvarlig.

  Sportslig så stiller klubben i toppklasse hvor de har fylt opp godt med folk. Tommy Velde som hovedtrener, de har Terje Nesse som assistent, og Morten Davidsen som den evige lagleder, og som er kjent ansikt fra Klepp de siste årene. Videre har de Geir Håkon Valland og Stian Rosseland som keepertrenere. Og for å gjøre trener- og lederstaben rundt A-laget komplett så har de ny av året fått Frode Grøtteland som spillerutvikler.

  Spillerstallen og årets Klepp-lag i Toppserien

  Spillermateriellet til Velde og co virker så langt godt harmonert med gode spillere i alle ledd. Eneste er keeperplassen, hvor de har sin tredje keeper på tre år. Ny førstekeeper er Hildegunn Olsen fra Kristiansand og Flekkerøya, en ung og lovende keeper som har gjort rogalending av seg.

  - Hun har greid seg godt i vinter, forteller Velde til Fotballmagasinet, da vi traff han på Algarve.

  – Hun har tatt steg og hatt en fin utvikling.

  Og med gode keepertrenere så vil nok unge Olsen (19) få den oppfølgingen hun trenger. Men hun er ny på dette nivået, og derfor vil det uansett være ett spørsmålstegn på Klepp sin keeperplass, inntil vi får sett henne på dette nivået.

  Ellers vet vi at tre finske spillere har lagt opp, eller forlatt Klepp, men de har også fått inn nytt blod i troppen. Med unge talenter fra nærområdet, samt Line Smørsgård tilbake fra Kolbotn, så ser det spennende ut.

  Cathrine Dyngvold som har vært borte lenge etter skade, er tilbake igjen og med henne på topp sammen med Smørsgård, så blir det en giftig duo. Med Smørsgård enorme fart og rykk, og Dyngvolds individuelle ferdigheter og smarte og uventede ting med ballen, så blir de to spennende å følge, og med en maks sesong så kan den duoen være i stand til rundt 25 mål for klubben.

  I en av mine store favorittspillere i Toppserien, Gry Tofte Ims, så har de også en spiller som har et register få andre i Norge har. Hun har en stor radius, har overblikk, strør gode pasninger rundt seg og er i tillegg en avslutter, som gjør at hun ofte er oppe i 10-12 mål hver sesong. Hun er også tobeint, noe vi så i landskampen nylig mot Bulgaria, da hun scoret sikkert med venstrefoten. En nøkkelspiller for Klepp, uten tvil, som også har etablert seg på landslaget hos Eli Landsem.

  Men Klepp har flere spillere som markerer seg, og Marie Bakke, Else Vassbø, og Eirin Kleppa er også spillere som begynner å få god erfaring i Toppserien. Kleppa som er omskolert til stopper (Kine Bjerk er gravid og naturlig nok ute denne sesongen) sammen med Petra Vaelme og vil utgjøre ett godt stopperpar. Foran dem, har klepp hentet inn Anna-Kaisa Rantanen på midtbanen, som Velde har snakket varmt om.

  På skadefronten er Maria Thorisdottir og Susanne Vistnes ute for en lengre periode med skader, og vil gjøre at Velde mister litt av bredden i troppen sin. Men Klepp rår uansett over en spennende tropp denne sesongen.

  Liten summering

  På spørsmål til Klepp-trener Velde om hvem han trodde ville overraske i årets serie, så sa han Klepp, uten betenkningstid. Og jeg er til dels enig med han. Jeg har store forventninger til årets lag.

  Men det er alltid noen spørsmål, som hos alle andre. Vil Olsen i mål ta nivået, vil Rantanen sammen med Ims fungere på midtbanen. Vil Smørsgård bli mer effektiv og vil Dyngvold fortsette fremgangen fra La Manga, etter skaden. Blir dette optimalt og Velde får dette i boks, så vil Klepp havne høyt oppe i årets sesong.

  På sine beste dager er de gode nok til å slå topplagene, men også i stand til å tape mot svakere motstand om de ikke holder nivået oppe over lengre tid. På bakgrunn av ett spennende spillermateriell, så kan fort Klepp havne helt opp mot en fjerdeplass med en maks sesong, men jeg blir heller ikke sjokkert om det kommer på 6-7 plass. Under det vil være en skuffelse med den spillerstallen og apparatet rundt. Og er det ett år Klepp bør vise «tenner», så er det nettopp i år.

   Jeg tror det blir «grønt» på Jæren i år……  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Gule og røde kort 1. div runde 17 - 2015
  To spillere fikk sitt tredje gulkort forrige helg og må sone karantene i helgens kamp.
  Les hele saken
  Byåsen | Grei Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Toppscorerlista 1.div runde 17 - 2015
  Kongsvingers Ida Bergersen har scoret 12 mål på de siste 8 kampene og ruver suverent øverst på toppscorerlista i 1. divisjon.
  Les hele saken
  Kongsvinger Kvinner | Urædd | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Landslagsspiller debuterte for Lyn
  I onsdagens utsatte 1. divisjonskamp debuterte to spillere for Lyn, en av de er landslagsspiller for Norge.
  Les hele saken
  Lyn | Fart | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Bachor matchvinner: – Var heldig
  LSKs Isabell Bachor hadde til gode å score i år, men i Champions League-kampen mot FC Zürich ble hun matchvinner.
  Les hele saken
  LSK Kvinner | Zürich | Toppserien 2015

  Herlovsen så rødt: – Skikkelig tabbe av dommeren
  LSKs Isabell Herlovsen fikk rødt kort etter kampslutt da LSK slo FC Zürich i Champions League.
  Les hele saken
  LSK Kvinner | Zürich | Toppserien 2015
  Nordlie ferdig i Avaldsnes
  Tom Nordlie og Avaldsnes skiller lag.
  Les hele saken
  Avaldsnes | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.