Dagen derpå Belgia-kampen og frem mot Island på onsdag

 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012 • Jan Reidar Vågsdalen - 16/09 18:07  

  Vi vil se på noen ulike ting i forbindelse med en av våre viktigste kamper for det norske kvinnelandslaget på lang, lang tid. Se litt på de tingene vi er godt fornøyde med, og de som man bør sette pekefingeren litt nærmere på i ulike artikler, frem mot onsdag.

  Vi har også ett portrett av en av spillerne Norge frykter mest på onsdag, og om hva en direktebillett til Sverige betyr, eller hva play off-kamper eventuelt kan by på. Men vi satser på at spillerne våre greier biffen selv. Og trykker på ulike knapper frem mot onsdag. 

  Først litt om hendelsene i går på Ullevål. Og vi starter med det som gledet mest

  Tilskuertall som bevis
  Jeg har skrevet linje opp og linje ned om at kvinnelandslaget og cupfinalen skal gå på Ullevaal i snart fem år. Og uten min hjelp selvsagt, så fant endelig de store herrer at det «svake» kjønn skulle få litt innpass i vår storstue. Og det skal de ha honnør for, de dresskledde på Ullevaal - takk!

  Fra rundt 230 på hver av kampene i Sarpsborg, til 2500 på Ullevål er neppe tilfeldig, selv om denne kampen betydde noe mer, og til onsdag håper jeg for spillere og støtteapparat, og kvinnefotballen generelt at vi kan runde 5000, som ville vært meget bra og ett stort løft for alle. Uansett ville noe midt i mellom også være bra, men vi er fornøyd med en økning på 1000% siden forrige EM-kamp, og den hadde neppe noe med motstanderen å gjøre. NFF har også markedsført kampene nå bedre enn før, så endelig har det ikke bare gått papirer med herrelogoer, mellom de ulike lokalene i vår egen stor stue.

  Sikret minst play off
  Etter en mer spennende kamp en nødvendig sikret Norge også minst play off etter 3-2 seieren mot Belgia. Men jeg sier bare, vi bør vinne til onsdag, for der er mange tøffe «løvinner» der ute i play off-kampene, så vi får ikke noe gratis der heller. Men vi kan være litt mer trygge nå, og se noe lysere på det, og jeg sier «noe», fordi alt var dessverre ikke bra på Ullevål i går, og det trenger selvsagt ikke jeg fortelle dere, det så dere selv.
  Mange spørsmål og få svar

  Skal man hylle eller analysere, jeg har gjort og vil gjøre begge deler. Først og fremst må vi spillemessig opp 3 hakk, om ikke Island har en dårlig dag på onsdag, det trenger jeg heller neppe fortelle leserne. Og man kan si noe bra om kampen og spillerne, men også ting som dessverre fortsatt er det store spørsmålet: Hvordan ønsker vi å fremstå? Jeg tror de som leder laget vet det, men de har ikke maktet å få det ut mer en mot lag som er ranket nærmere 100 enn vi er 10 i verden i dag, og det er det som er litt skummelt syntes jeg.

  Alle vet at Gry Tofte Ims ikke er noen ving i en 4-3-3, og det fikk vi svar på i gårsdagens kamp. Å gjøre en spiller dårlig, er en ting, men å gjøre laget dårligere er noe annet. Med den troppen Eli og Gunnar rådet over i går, så burde både Ims og andre ha spilt andre steder eller ikke spilt i det hele tatt, eller så måtte man spilt i en annen formasjon for å utnytte de resursene og kvalitetene man har i spillerne.

  Så hvorfor er jeg så negativ nå? Er det berettiget, eller er jeg bare en sur grinete kar. Jeg vet hva som møter oss på onsdag, mer enn kanskje snittleseren her inne og da må man ha den rette formasjonen, og spillerne som vet å utfylle den. Nå nevnte jeg Ims her, og det var bare som det verste eksempelet i går. Men nok om det, jeg mener Norge stilte i feil formasjon og kunne enkelt gjort laget bedre med ett par enkle sjakktrekk.

  Av de bedre
  Isabell lovet FotballMagasinet scoring og blomsten er herved overlevert, du gjorde det du lovet, og spilte i tillegg en bra kamp, med større bevegelse enn før, men langt fra en «tier» på børsen. Elise Thorsnes virker også friskere enn på lenge, og skal ha for en god landskamp. Marit Fiane Christensen var god, og spesielt i lufta, i begge ender av banen.

  Det var litt verre da det kom kjappe ben i en mot en situasjoner. Toril Akerhaugen var også positiv i sin kamp som back.  Ellers syntes jeg det var jevnt over eller under middels hos Norge mot Belgia.

  Banens utvilsom beste spiller var dessverre ikke norsk, hun var belgisk, bare 19 år og imponerte med sine ferdigheter, sin voksne forståelse og utfordrer egenskaper. Tessa Wullaert var en fin spillertype og ett meget hyggelig bekjentskap for min del, og sitter det ikke agenter rundt forbi eller klubber i Norge, Sverige eller Tyskland med hennes navn på blokka, så har man ikke fulgt med i timen.

  Hun hadde noe i seg av det vi så Norge manglet i går, en Caroline Graham Hansen type, selv om nevnte Tessa ikke var på det nivået i denne kampen. Norge er ett lag med elleve spillere, men vi mangler den ekstra dimensjonen, en spiller eller tre som gjør hos ekstra glade, som lar hårene på armene reise seg av begeistring, som har x-faktoren i seg. Så kan Eli Landsem gjerne si at i dag var det viktigste at vi vant. Har vi hørt det før, selv om hun i rett nettopp i går.

  Men Norge vant på en svak dag, det holder i massevis, men tenker man kun i den underbuksa man står i, så er man dessverre ikke kommet langt, vi må tenke lenger, og der er jeg mer redd og skeptisk en glad, selv etter seieren i går. Og til onsdag møter vi minst to med x-faktoren i seg, pluss ett lag som fremstår som ett lag. 

  Men på en god norsk dag, så er vi gode nok til å slå Island, vi er bare spent på hva Eli drar frem som gjør at vi blir mer trygge, og gode nok til å bli med til Sverige. Og husk at Finland er der, Danmark er der, Sverige er selvsagt med, og blir Island det samme, så kan vi risikere å være det eneste landet i Norden som ikke er med i EM. Hvem ville trodd det for få år tilbake. 

  Men onsdag skal vi vinne!!!!!
  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Grei utvider trenerteamet
  Serieavslutningen ble dramatisk for Grei på flere områder. Sportslig nedtur og nedrykk var faretruende stor, kaos i klubben og en rekke spillere sluttet. Grei reddet til slutt plassen, nå søker klubben etter trenere.
  Les hele saken
  Grei Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  En utlending ut - en utlending inn
  Kolbotn har skiftet ut en utlending med en annen, Rachael Axon erstatter Sheila Bulk.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015

  Staurvik ferdig i Grand Bodø
  Grand Bodø forlenger ikke kontrakten med trener Tom Kåre Staurvik. Klubben satser på opprykk innen tre år med lokale spillere.
  Les hele saken
  Grand Bodø | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015

  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015
  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.