Oppsummering etter den 3. serierunden i Toppserien

 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012 • Jan Reidar Vågsdalen - 29/04 20:34  

  Vi har nå spilt cirka 13-14 % av årets sesong, og vi kan se noen bittesmå tendenser, selv om det er svært tidlig i sesongen. 


  LSK Kvinner har tatt ledelsen i «løpet» og har fått noen lengder på de andre, men det ser ut som forventet, jevnt, uforutsigbart og spennende. Men også noe er akkurat som man hadde foreskrevet på forhånd.

  Her er noen betraktninger fra denne runden og hva som har skjedd til nå. Vi er inne i en hektisk periode med 3 kamper på 7 dager, og kan dermed ikke få med oss alt, men noe av hovedpoengene skal vi prøve å få med oss her.

  Gulloutsidere

  Lillestrøm sine kanarijenter er uten tvil kandidater til medaljer, og også til den gjeveste sorten. Grunnen er flere, men først og fremst fordi de fremstår som solide spillemessig, har en god bred stall, og et sterkt støtteapparat. I tillegg har de dimensjoner på topp som gjør at de andre utfordrerne må være forberedt på tøff kamp om gullet. De har en keeper som er av høy klasse, de har Norges assistdronning i Sandvei, de har en jevn solid og god midtbane, og de har det viktigste av alt, spillere som er målgarantister i Herlovsen og Pedersen.

  Og vi så nå mot Fart noe av styrken til Monica Knutsen og laget, de starter med Cecilie Pedersen på benken, og lar unge Synne Jensen starte. Det handler om helhet og viser hvilke ambisjoner klubben har, de tenker langsiktig samtidig som de er i nuet. Nå kom også Cecilie Pedersen inn i de siste 45 minuttene og markerte seg igjen, med to mål.

  Med 2.7 mål i snitt på de tre første kampene så ser vi hvor viktig Pedersen er for klubben, og ikke minst med en spiller som Isabell Herlovsen som har scoret tre allerede. Det vil si at hos serielederen så har de to spissene scoret 11 av de 13 målene har laget. Slikt lukter det edelt metall av.

  Kan ta grepet

  Til tirsdag er det allerede ny kamp, og da tar Lillestrøm turen til Nadderud, hvor forhåndsfavoritten Stabæk tar i mot serielederen, det kan bli en jevn men ikke minst avgjørende kamp for den nærmeste fremtiden, om hvordan serien ser ut. Nå skal vi huske at Lillestrøm har åpnet før med 6 strake seire og endt langt nede på tabellen, for ikke lenge siden, men så langt ser det sterkt ut for Hege og Monica på Lillestrøm.

  Sandviken og Klepp

  Disse to lagene hadde jeg som en av få forventninger til før sesongen. Flere hadde tippet blant andre Sandviken i bunnen i år, mens Klepp skulle ende langt nede også i år. Så langt har de levert varene som jeg trodde, men dette kan snu fort, og disse to lagene møtes i ett spennende oppgjør allerede til tirsdag.

  Nå har vel og merke Sandviken møtt to antatt svakere lag, og en gullfavoritt, og står med 6 poeng, og det er de godt fornøyd med i Øyvind Nordtvedt «land», om dagen. Til tirsdag kommer en liten tentamen, mot Klepp, om de tilhører de 6-7 beste lagene. Men uansett Sandviken har levert til nå, selv om det kun er spilt 3 kamper, og selv på Stemmyren, vet man at ingen trær vokser inn i himmelen, så mye gjenstår enda.

  Klepp har 7 poeng etter 3 kamper mot lag som er forventet å være jevngode eller noe svakere, og det viser styrke i forhold til i fjor, da disse kampene ofte ble tapt av Jærbuene.

  Etter Kolbotn kampen snakket jeg med begge trenerne, Wold og Velde, som står uten tap så langt i år. Begge var enige om det meste om kampen, at Klepp var strået vassere i den første omgangen, mens Kolbotn kom bedre ut av det i de siste 45 minuttene. Trenerne sa begge på telefonen til meg, at poengdeling var greit i en ikke altfor god kamp, av noen av lagene.

  Klepp har spillemessig vært bra til nå, selv med en litt mindre god kamp sist, og møter som kjent Sandviken tirsdag. Med ny seier der, så er Klepp i toppen, og kan bli svært vanskelige å ha med å gjøre fremover. Jeg tror vi får se ett Klepp lag levere opp mot en 4-5 plass, men som jeg sier, ingenting snur fortere enn i fotball.

  Kolbotn

  Ett lag som har kommet greit ut, og spilt 3 kamper uten tap, men heller ikke vunnet. De har trøblet med å finne veien til mål, men fikk ett etterlengtet spillemål sist. Og de som vil se det målet og 5 minutter fra Klepp kampen, kan gå inn på Klepp sidene og se blant andre det utrolig flotte Kolbotn målet i den kampen, som den unge spilleren Nora Byom Nilsen sto for.

  Wold forteller at de har variert i spillet, med en meget god kamp mot Amazon, og så har de vært noe under pari de to siste kampene. Men Kolbotn har til nå gjort en grei jobb, og uten en syk Runa Vikestad, så er 1-1 på Jæren meget sterkt. Det er også fare for at Vikestad ikke spiller den viktige kampen mot Røa tirsdag, og da kan det bli hett for Kolbotn forsvaret, mot «essene» til Røa. Men konklusjonen til nå for Kjell Magne Bondevik sitt lag, er at de har prestert greit til nå, men står fortsatt uten en seier. Jeg tror fortsatt Kolbotn ikke vil havne på topp 5 lista, men Wold og sine unge spillere har noe på gang, og en dag løsner det skikkelig for Sofiemyr laget. Og der er mye fremtid i årene som kommer, det ser man blant annet på hvordan klubben jobber hver uke, med sine unge jenter, hvor toppseriespillerne er faste instruktører. Klubben begynner å finne sin form, og det ser bra ut på østsiden av hovedstaden.

  Røa-Stabæk på Nett-TV

  I NRK sin nett kamp så vi to lag som følte mye på hverandre, og som ikke viste publikum toppfotball i denne kampen. Mye dueller og mange feilpasninger var beholdningen. Det var få sjanser, og det var ikke ofte landslagskeeperne Knutsen og Hjelmseth måtte i aksjon.

  Røa tilbake med Siri Nordby og Elise Thorsnes, selv om Røa ikke sa de var klare, spilte jevnt mot ett Stabæk lag som heller ikke imponerte. De har mange skader, men hadde uansett ett sterkt lag på banen. Jeg så ingen spillere markere seg spesielt, men vi så tendenser hos Lene Mykjåland og driv med ballen, det samme kan sies om Caroline Graham Hansen i noen situasjoner. Røa var også godt forberedt på Ada Hegerberg, og tok henne ut ofte i denne kampen, selv om hun slapp til ved ett par anledninger. Ellers syntes jeg Katrine Pedersen var en motor som leverte godt.

  Stabæk har levert som forventet til nå, sett med skadesituasjonen sin, mens Røa har åpnet noe forsiktig, men har også møtt de beste lagene så langt. Røa kommer tilbake for full musikk, bare vent.

  Sendingen til NRK var ikke så mye bedre enn spillet. Med en bane som man ikke kan filme hele banen på, så fikk man se lite hva som skjedde nær kameraet. Man så heller ikke den største sjansen, man hadde ingen reporter og man måtte kjenne spillerne for å vite hvem som spilte. Så NRK som setter krav til klubbene om produktet, må nok også se på sitt eget opplegg. Selv om jeg er glad for å få levende bilder fra kampen, så trengs det ikke mye for å sette en oppdatert mann/kvinne i kommentator boksen, som gir kampen, og publikum en annen opplevelse.

  Rødt kort og uavgjort i Valhall

  Vålerenga fikk sitt første poeng i toppserien da de møtte Amazon Grimstad lørdag. Grimstad laget har møtt antatt svakere lag så langt og står med fattige 2 poeng og null mål så langt, etter 270 minutter. Og fortsatt har ikke Amazon brukt to av spillerne de har innvistert mest i før sesongen begynte, noe som virker litt rart. Men Margunn Haugenes fikk med seg ett viktig bortepoeng, men burde tatt alle tre, ettersom hjemmelaget i over en omgang spilte med en spiller mindre.

  Vålerenga har startet greit, selv om de står bare med ett poeng, på bakgrunn av at da blant andre har møtt både Stabæk og Arna Bjørnar, og har tidvis spilt bra. Deres kamp blir uansett å unngå kvalik plassen og det er de i full stand til å greie.

  Amazon Grimstad har ikke fått den åpningen de skulle ønske, og skulle møte 5 motstandere i de første kampene de absolutt kunne ta poeng mot. Nå ble det 2 poeng på to bortekamper, som er godkjent, og ett stor tap hjemme mot Klepp. Kun 3 poeng er godt nok mot Ørn til tirsdag på hjemmebane, om de skal ha håp om å nå målet om å være blant de beste lagene. Deretter møter de Fart, før flere topplag står som motstandere. Amazon har åpnet under pari, det er det liten tvil om, men med 6 poeng i de kommende to kampene, så er de nesten der de skal være.

  Melissa Bjånesøy

  Sandviken knuste Kattem, og Bjånesøy gjorde det nesten alene, da hun scoret 4 mål de 70 minuttene hun var på banen. Og hun er virkelig en målgjører av rang, noe vi har skrevet om flere ganger. Man kan spørre seg hva Sandviken ville vært uten henne, de ville uansett vært svekket, men som nevnt så har Nordtveit og co kommet godt i gang. Bjånesøy blir neppe skytterdronning, men hun vil komme opp mot 15 mål og kanskje mer denne sesongen, det er jeg rimelig sikker på, om hun holder seg skadefri.

  Trondheimslagene sliter

  Noen tilfeldigheter, mye nytt, flere unge spillere på de to lagene og variert spill hos Trondheims Ørn og Kattem, har gjort at de sliter om dagen. Ørn med 11 baklengsmål på to hjemmekamper er ikke bra, uansett motstand, for den gamle storheten. Selv om Kristin Lie ikke har kunnet bidra så er det ikke godt nok for Thomas Dahle og laget. Nå venter Amazon i Grimstad til tirsdag, og med 3 poeng der, så har de 6 poeng og starten av sesongen er mer enn godkjent. Men Ørn har nok ett stykke frem til målet om å være blant de 4 beste, som var målet før sesongen.

  Kattemstartet med å tape knepent men fortjent på Jæren mot Klepp, og var både uheldige og heldige mot Kolbotn i 0-0 kampen, men dro til Bergen å ble grisebanket av Sandviken med 5-1. Ett poeng på 3 kamper mot Sandviken, Klepp og Kolbotn er ikke helt godkjent, og de må opp noen hakk, for å unngå nedrykksuppa. Nå tar de i mot Vålerenga uten Solveig Gulbrandsen til tirsdag, og noe annet enn 3 poeng der vil ikke være godt nok, og da begynner jeg å anse Kattem som ett lag som fort havner på 10-11 plassen. Men seier og 4 poeng totalt, så er sesongen startet helt greit. Verre om Enga taper, og står med bare ett poeng. Men de har hatt tøffere program enn Kattem så lang, skal man lese lagene de har møtt så langt.

  Kort summering

  Til nå så må jeg dessverre si at Fart ser enda mer ut som en klar dumpekandidat, og når turen nå går til Bergen og Arna Bjørnar, så ser det nok ikke lysere ut etter 4 kamper

  Lillestrøm markerer seg allerede som en gullkandidat, og vil være med å kjempe om medaljer helt inn, det er jeg helt sikker på. Jeg er også sikker på at Cecilie Pedersen med 8 mål på 3 kamper vil være en sterk kandidat til skytterprinsessen, men det er selvsagt tidlig å si enda. Hegerberg, Bjånesøy og Thorsnes vil fortsatt også være aktuelle kandidater, sammen med noen andre.

  Stabæk sin skadesituasjon kan være med på å ødelegge mye for de i vårsesongen, men jeg anser de fortsatt som sterke gullkandidater. Og ett lite svar får vi på tirsdag i toppkampen på Nadderud, mellom Stabæk og LSK.

  Klepp og Sandviken positive til nå, Kolbotn og Enga som forventet, mens Kattem og Amazon har skuffet noe til nå. Men som sagt om 2-3 runder så må kan jeg fort revurdere og omgjøre mye av tankene her, men det er dette som er fotball på sitt beste, man vet aldri hva som skjer.

  Og hva med Arna Bjørnar, som jeg tror kan bli en joker i medaljekrigen. De har spennende spillere, og vil opp mot sitt beste slå alle. Men er også unge og kan gå på noen miner. Men Morten Kalvenes tror jeg er i stand til å hente medaljer i år, det ser vi litt av tendensen til allerede, og mot Fart til tirsdag med Maren Mjelde i form og Hege Hansen tilbake fra dåp, så bør 3 nye poeng være i boks ute på Arna Idrettsplass.

  Ny runde

  Jeg vil kort se på runden kommende tirsdag i morgen, som har spennende oppgjør, men også kamper med store favoritter.

  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Grei utvider trenerteamet
  Serieavslutningen ble dramatisk for Grei på flere områder. Sportslig nedtur og nedrykk var faretruende stor, kaos i klubben og en rekke spillere sluttet. Grei reddet til slutt plassen, nå søker klubben etter trenere.
  Les hele saken
  Grei Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  En utlending ut - en utlending inn
  Kolbotn har skiftet ut en utlending med en annen, Rachael Axon erstatter Sheila Bulk.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015

  Staurvik ferdig i Grand Bodø
  Grand Bodø forlenger ikke kontrakten med trener Tom Kåre Staurvik. Klubben satser på opprykk innen tre år med lokale spillere.
  Les hele saken
  Grand Bodø | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015

  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015
  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.