Under huden på Skeid

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Skeid
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Tippeliga 2012

 • Relaterte saker
  Skeids klage ikke til følgeNCJ16: Takket onkelen etter strafferedning
  – Gikk mest på viljeKvidal-dobbel i Skeids første seier: – Veldig deilig
  Skviset ut av RosenborglagetBildeserie: Kjelsås´ Rosenborgskalp


  Thomas Karlsen - 24/04 21:16  

  Opprykksfavoritten Skeid står med kun ett poeng etter de to første kampene, Fotballmagasinet har tatt en prat med trener Ole-Kristian Vikan etter årets første hjemmekamp mot Rosenborg2 mandag.

  - Alle rundt sier vi skal være i Adecco 2013, men budsjettet vårt er blåst opp, forteller Skeid- trener Ole-Kristian Vikan til FotballMagasinet.no mandags kveld. Laget har akkurat kapret årets første poeng etter 1-1 hjemme mot Rosenborg 2, serieåpningen i 2.divisjon avdeling 2 for ei uke siden endte med 1-3 borte mot Molde 2.  

  - Offensive

  - Det er ingen som lever av å spille fotball her, men målsettingen blir å være offensive, utvikle vårt eget spill og gi unge spillere muligheten. De er gode nok til å være oppi der. Vi har hatt fire- fem av de etablerte spillerne fra i fjor ute til nå, de er tilbake på treningsfeltet og kan lære unggutta noe.

  Undertegnede ankom Bislett stadion en liten time før kampstart. Alle porter var stengt, ingen vakter var å se og ingen plakater fortalte noe om fotballkampen som skulle begynne om 50 minutter. «Har jeg tatt feil?», tenkte jeg med meg selv. «Kanskje kampen spilles på en annen bane i nærheten og ikke på selve Bislett stadion».

  Jeg tok runden rundt stadion og like før jeg var kommet helt rundt, møtte jeg en ung kar som kom ut gjennom ei dør. «Skeid» sto det på genseren. «Er det her pressen går inn?», spurte jeg. «Ja, da har du kommet rett». «Jaja, da var det her likevel da, man skal kanskje ikke forvente noe med på en 2. divisjonskamp midt i Oslo by», tenkte jeg for meg selv.

  VIP og koldtbord

  Et dårlig inntrykk, men du verden hvor positiv fortsettelsen var på innsiden. Pressen fikk være med på VIP-møtet før kamp, hvor trenerne til begge lag fortalte om deres forventninger før kamp og Vikans opplevelser mot Ståle Stensaas og Rosenborg i Tippeligaen.

  - Det var en gang dere bare vant med 2 mål, sier Vikan til Stensaas med smilet på lur.

  - Jeg husker vertfall at vi gikk som regel av med seieren, responderte Rosenborg- treneren.

  For ordens skyld: I 1996 vant Rosenborg 6-1 hjemme og 2-0 borte. I sistnevnte kamp spilte både Vikan og Stensaas med blant andre Steffen Iversen og Erik Hoftun på Ullevaal. Det er nok den kampen Vikan husker, for året etter ble det 5-1 på Lerkendal og 5-0 på Ullevaal. Her var Steffen Iversen byttet med Sigurd Rushfeldt uten at det gjorde det noe lettere for Vikan og resten av Skeidforsvaret. Denne sesongen debuterte for øvrig Vikan for Norges U20- landslag og fikk to kamper med flagget på brystet.

  I 1999 spilte verken Stensaas eller Vikan, men Rosenborg vant likevel 3-0 i Trondheim og 7-1 i Oslo.

  Verdensrekord

  Koldtbordet var dekket opp med hvit duk og levende lys, eggerøre og oppskjærte lakseskiver ble servert foran bilder av den ene verdensrekorden etter den andre. Rundt hjørnet var det jammen meg varmrett også, pølser ferdig lenge før kampstart. Ikke nok med det, men ved inngangen var det stekte vafler og drikke dertil.

  Koldtbordet på Bislett stadion

  Jeg sitter og nyter luksusen på det stadionet i Norge som har mest idrettshistorie i veggene. Svære bilder av idrettsstjerne fra Bislett Games og verdensrekorder i fleng henger på alle kanter. I det 32 siders tykke kampprogrammet, for øvrig mye bedre enn mange, om ikke alle, Tippeligalag anno 2012, leser jeg styreleder Knut Meiners ord før kampen.

  Oslos nummer to

  - Det er ingen tvil om at vi i Skeid Fotball ønsker å se fremover og oppover. På kort sikt vil vår målsetting være å bli en klar og tydelig nummer to i Oslo.

  Etter Lyn-konkursen foran 2010- sesongen og degradering til 6. divisjon, er det ingen klare nummer to- lag i Oslo bak Vålerenga. Det er ingen Oslolag i 1. divisjon, mens i 2. divisjon er det flere som kjemper om «tittelen», Grorud, Kjelsås, KFUM og Frigg i tillegg til Skeid.

  - Nå er det ofte slik at styret i en klubb med investorer i bakhånd, har sine målsettinger, så har du sportslig utvalg og så oss selv som kanskje har andre målsettinger. Det er klart, klubben vil jo komme tilbake der de var i 1996- 97 og 99, men da var vi også et heislag. Man har aldri klart å etablere seg i toppen, men vi har tro på arbeidet. Vi har to muligheter: Enten å satse ungt og satse knallhardt på de unge, og beholde dem og bygge et helt nytt lag, eller så få inn en miks av det, forklarer Ole-Kristian Vikan velvillig og tenker tilbake på tiden da han selv var aktiv i Tippeligaen.

  - Vi må bli enige internt hvordan vi skal rykke opp, vi kan ikke bare si vi skal rykke opp.

  Med andre ord, styret har ikke snakket med det sportslige og trenerapparatet om opprykk i år, de sier også mot seg selv i andre fora.

  - Ikke alfa og omega med opprykk

  - Nå sier egentlig styret en ting der, men de sier også at det ikke er noe alfa og omega at vi må opp nå. Så vi kan helle litt kaldt vann i årene på de som sier vi må opp i år, men vi har lyst, jeg har lyst å vinne alle kamper vi spiller jeg. Nå har vi to tap som jeg ser på det, ett poeng her er ett poeng, men se på Tromsdalen i fjor, de hadde ett poeng i de tre første kampene og endte med å vinne avdelingen med 10 poeng.

  - Vi blir nok farlige. Akkurat nå er det litt sårt med ett poeng og kan ta oss litt ned, men vi vet kvalitetene våre, så får klubben legge til rette på treningsfeltet slik at vi kan bli gode også.

  Kapteinene shaker hands før avspark

  - Må få flere trøndere

  Tilbake til mandagens kamp mot RBK2. Hjemmelaget trykte på utover i 2. omgang på stillingen 1-1, men vertene fikk aldri det forløsende seiersmålet og rotet bort ballen flere ganger. Da hadde Skeid trønderen Ole Lilleås Næss bakerst som stoppet den ene muligheten etter den andre.  Treneren er også imponert.

  - Når vi flytter mye folk opp blir det litt Hawaii til tider, da har vi en keeper som er best i 2. divisjon en mot en, han redder oss fint i dag.

  - Jeg har jo trønderblod i meg også, så jeg har sagt litt internt i klubben at vi må ha flere trøndere i laget, så blir det bra til slutt. Om Ole skulle gå er det ingen krise, det er veldig mange spillere som ønsker seg til Skeid. Slik sett står vi over andre som KFUM, Frigg og Kjelsås i både kultur og hvordan media omtaler oss. Det gjør at de vil hit hvis de ikke er gode nok for Vålerenga, avslutter Skeids trener Ole-Kristian Vikan til FotballMagasinet.no mens småungene har samlet seg rundt Vikan for å få autografen på sine små Skeidflagg.

  Tidenes 2. divisjonsarrangement

  Det er tydelig det ikke bare er spillere som ønsker seg til Skeid og Bislett stadion i Oslo sentrum, flere hundre tilskuere var møtt frem i kveldssola på 2. divisjons’ flotteste arena, med Skeids supporterklubb Oksene i føringen.

  - Tidenes beste 2. divisjonsarrangement jeg har vært på. Mye bedre enn mange Tippeligaarenaer også, forteller jeg en av vertene.

  Sannsynligvis bedre enn alle sammen. Men så var det det med stadion-porter og kampplakater utenfor stadion da….

  LES OGSÅ:

  --> Næss reddet Skeid

  --> Wangberg imponerte i 2'erkamp

  KAMPFAKTA:

  2. DIVISJON AVDELING 2

  Bislett stadion 23.4.2012, 304 tilskuere

  Skeid- Rosenborg2 1-1 (1-1)

  0-1 Simen Wangberg (14)

  1-1 Stian Nikodemussen (21)

  Gult kort: Mohammed-Awal Issah, RBK2 (75), Torgeir Hoås (62) og Jo Gundersen (90), Skeid

  Skeid (4-4-2): Ole Næss – Aleksander Nielsen, Simen Thøgersen, Jo Gundersen, Haitam Aleesami – Preben Mankowitz (Severin Brørby fra 81), Torgeir Hoås (Mohammed Mahnin fra 69), Nikolai Djupesland, Peter Nergaard – Ole Nesset (Abdi Hussein fra 73), Stian Nikodemussen

  Rosenborg2 (4-3-3): Aleksander Hovdevik – Peter Ankersen, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Christoffer Aasbakk – Rohollah Iqbalzadeh, Mohammed-Awal Issah, Alexander Sørloth (Ole Gunnar Øien fra 30) – Patrick Stegavik (Øyvind Alseth fra 78), Kim Ove Riksvold, Ole Kristian Langås (Daniel Kvande fra 85).  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  En utlending ut - en utlending inn
  Kolbotn har skiftet ut en utlending med en annen, Rachael Axon erstatter Sheila Bulk.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015
  Staurvik ferdig i Grand Bodø
  Grand Bodø forlenger ikke kontrakten med trener Tom Kåre Staurvik. Klubben satser på opprykk innen tre år med lokale spillere.
  Les hele saken
  Grand Bodø | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015
  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015

  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015
  Kan få norsk duell finalen
  Her er kvartfinalene og semifinalene i Champions League.
  Les hele saken
  Wolfsburg | Lyon | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  Strømsgodset2247-2944
  Molde2237-2444
  Rosenborg2239-1643
  Tromsø2137-2336
  Brann2245-3333
  Viking2230-2932
  Haugesund2235-2631
  Vålerenga2232-3231
  Hønefoss BK2224-2630
  Aalesunds FK2229-2929
  Odd Grenland2229-3728
  Lillestrøm SK2232-4124
  Fredrikstad2231-4321
  Sandnes Ulf2126-4121
  Sogndal2221-3220
  Stabæk2219-5213
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.