Kvinnetroppen mot Ungarn og Bulgaria

 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012 • Jan Reidar Vågsdalen og Per Steinar Markussen - 15/03 11:28  

  Eli Landsem og Gunnar Halle har tatt ut troppen som skal ut i to viktige EM-kvalikkamper mot Bulgaria 31. mars og Ungarn 4. april.

  Ingen overraskelser

  Eli har tatt ut en tropp uten en eneste overraskelse, og det var heller ingen «overraskelse». Hun har tatt ut en solid tropp, med erfaring og med spillere akkurat som forventet. Ny i troppen fra sist er Lene Mykjåland, som er tilbake etter skade, og spilte 45 minutter mot Kolbotn nylig. Madeleine Giske er selvsagt ikke med etter hennes kjedelige skade på Algarve. Ute av troppen er Leni Kaurin Larsen, og det var heller ingen overraskelse, da hun ikke kan ha overbevist Landsem nok i Portugal, noe jeg er enig i det jeg så fra Norges kamper.

  Det eneste er at Caroline Graham Hansen er utelatt fra troppen, og det syntes jeg er noe overraskende. Men det kan ha noe med prioriteringer av EM kvalik hos yngre landslag å gjøre også. På Algarve så var hun sportslig fra det ordinære til det helt unorske og brillijante, så det kan også ligge noe bak hennes ferdigheter, form eller helhetsvurderinger og alder her, så derfor blir heller ikke unnlatelsen av henne den store overraskelsen.

  Ellers syntes jeg det er en bitteliten overraskelse med Ingrid Moe Wold, selv om jeg syntes at hun var meget positiv på Algarve, og var en av de spillerne som overrasket meg positivt, den tiden hun fikk spille. Dette har selvsagt også Landsem og Halle sett, og derfor tatt henne ut i troppen.

  De fire topplagene

  Ikke er det overraskende at det er de største favorittene til medaljer i årets toppserie, som har flest spillere med heller. Stabæk har med fem spillere, Røa og Lillestrøm har med fire spillere, mens Arna Bjørnar har to. Utenom disse er det bare Ims fra Klepp, Ingvild Isaksen fra Kolbotn og Nora Holstad Berge fra Linkøping som er med fra andre lag. Med andre ord en tropp og ett uttak med lite nyheter som vil sjokkere noen.

  Motstanderne

  Bulgaria og Ungarn borte skal være og er to transportetapper for Norge, uansett hvordan man analyserer, eller vender opp og ned på sportslige vurderinger. Begge disse nasjonene er langt bak Norge på det meste, og skal være «lørdagsgodt» for våre jenter. Men i fotball vet man aldri, og man må være på tå hev og våken. Dette er som om Norge skulle møte San Marino for herrene, og vi så det også på Nadderud i 6-0 seieren mot Ungarn hjemme at det er en motstander som ville greid seg greit i Norsk 1.divisjon, og kanskje bunnen av Toppserien.

  I Algarve cup endte Ungarn sist av de 12 lagene som var med og det var også i en pulje mot antatt dårlig og seedede lag.

  Norge har heller aldri tapt mot disse nasjonene, og det ville vært ett jordskjelv om en av nasjonene var i nærheten av å ta poeng mot Norge.

  Trine Rønning

  Jeg snakket med Trine Rønning på Algarve og hun er som meg optimistisk på Norges vegne, med tanke på EM, enda.

  - Vi har fortsatt en grei sjanse til å gå videre, og 2. plassen bør absolutt være mulig. Vi kan fortsatt også vinne puljen forteller hun, men er avhengig da at Island går på en liten mine i en av sine siste kamper før de møter oss i siste kampen. Men det betyr selvsagt at vi må gjøre jobben selv også, forteller den solide stopperen til FotballMagasinet.

  Fire hjemme og to borte

  Programmet til Eli er heller ikke av det verste. De to antatt verste motstanderne møter Norge hjemme, som er Belgia og Island. Mens de også har Nord Irland og Bulgaria hjemme. Etter de to kommende bortekampene og normalt seks poeng, så står Norge med fire strake hjemmekamper i avslutningen. Og dette bør og skal holde til en andre plass i puljen.

  Spørsmålet er eventuelt hvem man møter der i en kvalifisering, for da kan man fort havne opp med en motstander som kan bli mer lei enn vi ønsker. Men med full pott i de 6 siste kampene for Norge, som ikke er umulig, og en liten Islandsk «forsoving» så kan vi også vinne puljen.

  EM uten Norge i neste år

  Om vi ikke greier å kvalifisere oss til EM i Sverige neste år, så er det den største nedturen siden kvinnefotballen begynte å røre på seg for ordentlig på 70 tallet. Vi har aldri vært dårligere på verdensrankingen, og før Wales kampen på Algarve så kan jeg ikke registrere at Norge har gått 5 kamper med 5 strake tap før.

  Det betyr at vi fortsatt står og gynger i en hengemyr av nervøsitet for det Norske landslaget vårt, for ett EM uten oss vil være en katastrofe.

  Men med positive takter mot USA og Japan friskt i minne, en seier mot ett svakt Wales, så tror jeg at Norge med 6 poeng i månedskiftet mars/april vil ha få den nødvendige selvtilitten som trengs. Men vi må også prestere spillemessig jevnere og bedre, vi må være bedre i begge boksene og levere varene.

  Om ikke, selv om jeg er optimist, så er Eli Landsem nødt til å stille seg i NAV køen etter ny jobb til høsten. Landsem som har ønsket seg landslagsjobben i over 10 år, står foran en tøff sesong, men heller ikke umulig, og hun vet godt at alle som følger Norsk kvinnefotball vil ha fokus mot både prestasjoner og poeng for Norge i 2012, og hvordan hun leder laget inn i disse 6 viktige kampene, for vi tåler ikke ett eneste glipptak, minusprestasjonene er brukt opp, for lenge siden. Hun merker presset, men vet det godt selv også.

  Troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Stabæk

  Caroline Knutsen, Røa

  Lene Mykjåland, Røa

  Elise Thorsnes, Røa

  Emilie Haavi, Røa

  Trine Rønning, Stabæk

  Torill Akerhaugen, Stabæk

  Ingvild Stensland, Stabæk

  Linda Melissa Wiik, Stabæk

  Ingrid Moe Wold, Lillestrøm

  Isabell Herlovsen, Lillestrøm

  Cecilie Pedersen, Lillestrøm

  Marita S Lund, Lillestrøm

  Maren Mjelde, Arna Bjørnar

  Kristine W Hegland, Arna Bjørnar

  Nora Holstad Berge, Linkøping

  Gry Tofte Ims, Klepp

  Ingvild Isaksen, Kolbotn
  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015
  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015

  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015
  Kan få norsk duell finalen
  Her er kvartfinalene og semifinalene i Champions League.
  Les hele saken
  Wolfsburg | Lyon | Toppserien 2015

  Landsdelssamling J14/15 del 2
  Norges Fotballforbund ved Håkon Grøttland og kretsansvarlige for landslagsskolen har tatt ut J14/15-troppen til landsdelssamling i Sarpsborg 11. - 13. desember.
  Les hele saken
  Lyn | LSK Kvinner | Toppserien 2015
  Røa med første nysignering
  Røa har hentet sin første nysignering for vinteren, hun kommer fra Klepp.
  Les hele saken
  Klepp Kvinner Elite | Røa | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.