Dagen derpå i Algarve, og kampen mot Danmark

 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012 • Jan Reidar Vågsdalen - 06/03 16:46  

  Etter å ha summet meg litt kommer jeg med mine tanker og evalueringer etter vår svakeste kamp i Portugal og Algarve cup.

  Sisteplass i puljen

  Totalt sett sitter man igjen med litt blandede følelser. Etter to gode kamper mot to av verdens beste lag, var vi tilbake «på norsk standard» igjen mot Danmark. Og etter en dårlig kamp, tap med 0-1, sist i pulja, og en plasseringskamp mot Wales, så påvirker siste inntrykket litt mer enn det burde gjøre.

  Norge spilte ingen god kamp mot Danmark, selv om jeg i perioder så glimt av noe som kan bli bra for fremtiden.

  1. omgangen

  Jeg satt meg ned og begynte å se kampen, og etter de første minuttene så jeg ett meget aggresivt lag, som presset danskene helt inn i deres egen sekstenmeter. Og jeg begynte å tro på en god norsk forestilling, og en fortsettelse på de to første kampene.

  Men så snudde alt. Danskene kom inn i kampen, og bare etter syv minutter så scorer de og det står 0-1, ufortjent der og da. Men hendelsene utover omgangen forsterket inntrykket av at det danske målet ikke var noen tilfeldighet. Utover omgangen så jeg et norsk lag med mange personlige feil, lite aggresivitet, og dårlig bevegelse. Og danskene var bedre enn oss.

  De siste 10 minuttene av omgangen våknet Norge igjen, og hadde flere gode tilløp mot det danske målet, men vi sliter i den siste fasen, og foran motstanderens mål.

  2. omgangen

  De siste 45 minuttene var totalt sett mye bedre, vi var bedre enn danskene, men ikke mer enn vi måtte være. Norge hadde ett bedre ballovertak, og var mer på hugget i store deler av omgangen. Norge gjorde også noen bytter, med litt blandet hell. Men Graham Hansen og Tofte Ims gjorde en meget god andre omgang, sett fra mitt ståsted.

  Ims dirigerte bra fra midten, og var den kloke som fordelte baller og fant løsninger og åpnet danskene med sine pasninger.

  Caroline Graham Hansen fikk 15 minutter og var mer farlig og involvert på denne tiden, enn mange av de andre norske spillerne med mye spilletid.

  Hun herjet med det danske forsvaret mer enn to ganger, og to-tre av de danske spillerne har enda ikke funnet spillerbussen hjem.

  Sjansefattig

  Den var en kamp uten de store sjansene, og Norge sliter med det absolutt siste fasen, nemlig det viktigste i fotball, når ballen skal inn og bak motstandernes keeper.

  Totalt sett en svak kamp, men med en 2. omgang med flere plusser. Dommeren er nesten den jeg husker best, og hun skapte mye humring blandt de nærmere 300 menneskene på tribunen, som for øvrig lagde en god stemning.

  Trine Rønning

  Stopperen vår, Trine Rønning, som jeg har omtalt som en av verdens beste i sin posisjon, satte noen ord på tingene etter kampen.

  - Dessverre så makter vi ikke det vi ble enige om å gjøre i denne kampen, forteller vår gode stopper, som i likhet med flere andre norske spillere var under pari.

  - Vi er altfor sene i duellene, og får ikke flyt i spillet vårt. Vi slurver i alle faser av spillet, helt fra bakerste ledd og frem til de siste avslutningsfaser. Vi er altfor dårlige til å styre slike kamper forteller Rønning til FotballMagasinet etter kampen.

  Og nettopp dette er noe av det norske lag sliter med generelt på ulike nivåer, også hos herrene.

  - Ellers er vi meget godt fornøyd med oppholdet, vi har trent godt, flere skadede spillere er på vei tilbake, så jeg ser lyst på EM kvaliken, forteller en klok, svett og meget hyggelig Rønning.

  Gry Tofte Ims

  Klepp-spilleren kom inn i andre omgang, og var i mine øyne Norges absolutt beste spiller. Jeg har påpekt det i mange år, at noen av hennes egenskaper, er å lese spillet, ta gode valg, og nettopp dette fikk hun vist i dagens siste omgang.

  - Det er drabla surt å tape igjen. Og dette var en kamp vi skulle og burde vunnet. Nå har vi prestert godt i 2 kamper, og skulle vise oss frem for alvor og vinne denne kampen, men det ville seg dessverre ikke, sier den sympatiske rogalendingen til FotballMagasinet.

  Om sin egen innsats sier hun ikke så mye

  - Jeg er greit fornøyd med kampen og føler jeg gjør jobben min, men dette er lagidrett og da hjelper det lite om jeg eller andre gjør en god jobb.

  Eli Landsem og Gunnar Halle etter kampen

  Trenerne var selvsagt veldig skuffet etter kampen, men jeg fikk noen ord med dem, før de skulle videre å se Norges neste motstander i EM, Ungarn.

  - Dette var bare for dårlig sier Landsem, som hadde forventet mer i dagens kamp, etter mye oppløftende i de to første kampene.

  1. omgangen var noe av det svakeste vi har gjort på lenge bortsett fra de første minuttene og avslutningen av omgangen.

  - Andreomgangen var noe bedre forteller Halle, som så mye positivt i deler av spillet i andre

  - Men vi blir for upresise og gjør slurve feil og tar enkelte dårlige valg i viktige situasjoner.

  Begge trenerne var skjønt enige at Ims Og Graham Hansen gjorde to gode innhopp i 2. omgang.

  Wales og en liten oppsummering

  I morgen venter Wales i kampen om 7. plassen, og den må vinnes uansett. Jeg skal skrive mine kommentarer om Algarve, og Norges prestasjoner totalt sett.

  Se på hvilke spillere som har imponert mest, hvem som har skuffet litt, og om det som naturlig nok vil være snakkisen hjemme, om Eli er den rette til å lede det norske landslaget. Jeg har så langt fått med meg at Gunnar Halle sin inntreden har virket positiv så langt. Dette og mer til kommer jeg tilbake til i en nærmere kommentar og kronikk om landslaget her nede og generelt.
  Foto:Jan Reidar Vågsdalen

  Foto forside:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Giske vil vinne med Sandviken
  Madeleine Giske legger skoene på hylla - nå skal det satses på å vinne noe som fotballeder for Sandviken.
  Les hele saken
  Sandviken Kvinner | Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015
  Short forlater Avaldsnes
  Tirsdags kveld ble det kjent at Casey Short forlater Avaldsnes til fordel for hennes tidligere klubb Chicago Red Stars.
  Les hele saken
  Avaldsnes | Toppserien 2015

  En 38-åring ut - en 18-åring inn
  Katrine Pedersen har lagt opp - igjen. Denne gangen er det for godt - kanskje. Samtidig henter Stabæk opp Øgaard fra U-stallen.
  Les hele saken
  Stabæk Kvinner | Toppserien 2015
  Kvalsvik legger opp
  Kine Kvalsvik (28) legger opp, 6 år i Røa ble nok.
  Les hele saken
  Røa | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015

  Både Ryland og Smørsgård ferdig i Liverpool
  Den norske proffduoen Ingrid Ryland og Line Smørsgård er ferdig i Liverpool, kanskje blir det retur til Norge.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Klepp Kvinner Elite | Toppserien 2015
  Victoria fra LSK til Stabæk
  Victoria Ludvigsen (22) ble tirsdag klar for Stabæk, cupfinalen ble hennes siste i LSK Kvinner.
  Les hele saken
  LSK Kvinner | Stabæk Kvinner | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.