Lillestrøm slo seriemester Røa 3-2

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om LSK Kvinner
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2012

 • Relaterte saker
  Landsdelssamling J14/15 del 2Røa med første nysignering
  Levermyr var Toppseriens dårligste baneNISO Awards 2015: Årets prisvinnere
  Himle: – Veldig skuffetKvalsvik legger opp


  Jan Reidar Vågsdalen - 19/02 13:32  

  En av treningskampene det var knyttet mest oppmerksomhet til denne helgen, var kampen mellom LSK Kvinner og Røa i går. Det ble en kamp med mange mål og meninger om hvem som var gode og ikke så gode.

  Dette kampreferatet er innhentet fra begge lag sine nettsider, og Støtt Norsk kvinnefotball sin mann på tribunen, og jeg har også fått med meg noen reaksjoner fra andre som så kampen.

  En omgang med mye mål

  De første 45 minuttene var de mest underholdende om man måler kamper i antall mål. Hele fem mål ble det i denne omgangen, og det var målscorere som vi venter mål av, som sto for nettkjenningene.

  Det startet med en scoring allerede etter knappe tre minutter da Emilie Haavi setter inn 1-0, til Geir Norby sitt mannskap. Og Røa åpnet kampen best var alle enige om. Etter at Røa hadde fått rast fra seg kom Lillestrøm mer med i kampen, og etter rundt 10-11 minutter så scorer landslagsspiss Isabell Herlovsen og det står 1-1.

  Lillestrøm kommer mer og mer med i kampen og det bølger litt frem og tilbake i spillet. Men etter 25 minutter går Røa nok en gang opp i ledelsen, når nyervervelsen fra Arna Bjørnar, Madeleine Giske, får æren av å sende dynamittjentene i ledelsen igjen til 2-1.

  Den ledelsen varer i 14 minutter, for da kommer Lillestrøm tilbake og utligner igjen. Og nok en gang er det en av landslagsspissene og nestendebutant i den gule drakta som scorer, Cecilie Pedersen. Rogalands-jenta er sterk og river seg løser og setter ballen bak Caroline Knutsen til 2-2.

  Da alle tror det går mot pause og uavgjort så kommer det femte, og kampens siste mål, med nok en gang Isabell Herlovsen som får stå alene ett lite sekund for mye.

  Målløs 2. omgang og flere bytter

  Det blir foretatt en del bytter, hvor Røa før slutt bytter ut og inn seks spillere, mens Lillestrøm bytter fire spillere i denne omgangen.

  Omgangen var i de fleste øyne sine Lillestrøm sin, men fra Røa-hold menes det noe annet. Røa hadde en ett eller annet tilløp på mål, mens hjemmelaget hadde noen sjanser og fikk ett mål underkjent. De fleste sier at Lillestrøm kontrollerte denne omgangen, og var det beste laget, fikk ett underkjent mål og kunne hatt ett straffespark.

  Å beskrive denne omgangen ut i fra kamprapportene til klubbene, blir som å skrive om en krigsreportasje og en ferietur på Maldivene. Meningene spriker voldsomt hos de ulike, så derfor nøyer jeg meg å referere litt til hva begge lag uttaler seg om.

  Røa sin nettside og en typisk februarkamp

  Der refereres det til mye av det samme som hos de andre, og at omgangen var jevn. Mens 2. omgangen i følge Røa ikke var dominert av Lillestrøm, men at den var jevn, og at Røa gjorde mange bytter. De går også ut og karakteriserer en spiller hos motstanderen, som «svært anonym», som i følge andre igjen gjorde en bra jobb. Det er ikke første gangen Cecilie Pedersen får pepper fra den kanten. Og at spissene som scoret 3 mål var svake hos Lillestrøm, er noe under beltestedet, fra en redaktør som maner til større felleskap i kvinnefotballen og fra ett inhabilt ståsted.

  I en kamp som i følge deres egen redaktør er jevnere enn det andre øyne ser, så blir vertfall Caroline Knutsen trukket frem som en av Røa sine beste. Og det forteller jo da sitt tydelige språk. Knutsen hadde for øvrig en svært god redning, etter ett hodestøt fra Nasra Abdullah i første omgang, og det har jeg fra flere kilder.

  Røa skal selvsagt hylles sine egne og referere til det de ser, og gjøre den jobben. Og Røa er en av de flinkeste i klassen til å komme tidlig og ut med fyldige reportasjer. Men til tider er selvbilde av sitt eget lag noe overdimensjonert. Og sjelden eller aldri har jeg sett andre klubber kritisere motstandernes spillere i sine referater. Som nøytral kan man lettere gjøre dette, men her sitter man litt inneklemt.

  Pedersen fikk pepper, mens Thorsnes som endelig var tilbake på banen, var i følge henne selv helt ræva, men dette nevner selvsagt ikke Røa.

  En typisk februarkamp, hvor Røa er som normalt ikke er seg selv, og gjør normalt slike kamper på denne tiden. Det var intet nytt fra den kanten.

  Trener Geir Nordby setter ord på det og sier:

  - Vi var for dårlig i enkelte faser av spillet, og tapte mot ett bedre lag.

  Lillestrøm skriver

  På Lillestrøm sin nettside, er man mer opptatt av sine egne, og deres prestasjoner. I intervjuet med trener Monica Knutsen så forteller hun at hun er fornøyd med store deler av spillet, men at det fortatt er mye å rette på.

  – Jeg føler vi helt og fullt kontrollerer 2. omgangen, sier hun til LSK-TV.

  Hun forteller også at hun syntes de var bedre spillemessig i de siste 45 minuttene, hvor de la Røa under ett større press.

  I motsetning til hos Røa er man godt fornøyd med blant annet Cecilie Pedersen, som scoret ett flott mål, hvor hun var sterk i forkant, samtidig som hun gjør enkelte ting som få gjør etter henne. I følge Lillestrøm ble også Pedersen fradømt ett straffespark, men det vet jeg ikke bakgrunnen for.

  Nøytrale tilskuere

  De rapportene jeg har fått fra ulike hold stemmer rimelig bra med det som er skrevet over, med noen unntak. Alle er skjønt enige om at det var en jevn 1. omgang. De samme forteller også om ett mye bedre Lillestrøm-lag etter pause, hvor de i perioder var en god del bedre enn Røa. De never også ett par tvilsomme offsider begge veier.

  Flere observerte også at Lillestrøm i sluttfasen virket mye piggere og at Røa laget så tungt ut mot slutten av kampen.

  Noen av de yngste utøverne som Camilla Ose og Synne Jensen viste da de kom inn at de har ferdigheter som er spennende for fremtiden i følge rapportene.

  Alle målene ble scoret av aktuelle A-landslagspillere, og tre av dem av de rene spissene Herlovsen og Pedersen, og det lover vertfall litt før Algarve.

  Lillestrøm møter Kolbotn i ny kamp kommende helg. Neste Røa kamp vet jeg ikke noe om enda.

  Fakta:

  Lillestrøm kvinner- Røa 3-2 (3-2)

  Dommer: Tone Lise Sandvold, Hauerseter

  Lillestrøm: Korpela – Hansen (Nordeide Grønli i 20 min), Skammelsrud Lund, Heggedal (Stenstvedt i 20 min), Sandvei - Moe Wold, Knudsen, Burås - Pedersen, Abdullah (Storløkken i 55), Herlovsen (Jensen i 25 min)

  Røa: Knutsen - Gardsjord, Nordby (Søndenå i 45), Herregården, Mienna - Giske, Tårnes (Pettersen i 45)(Ose i 12 min)) , Holter-Thorsnes (Kvalsvik i 45 min), Andreassen (Botten i 18 min), Haavi (Tårnes i 18 min)  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Grei utvider trenerteamet
  Serieavslutningen ble dramatisk for Grei på flere områder. Sportslig nedtur og nedrykk var faretruende stor, kaos i klubben og en rekke spillere sluttet. Grei reddet til slutt plassen, nå søker klubben etter trenere.
  Les hele saken
  Grei Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  En utlending ut - en utlending inn
  Kolbotn har skiftet ut en utlending med en annen, Rachael Axon erstatter Sheila Bulk.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015

  Staurvik ferdig i Grand Bodø
  Grand Bodø forlenger ikke kontrakten med trener Tom Kåre Staurvik. Klubben satser på opprykk innen tre år med lokale spillere.
  Les hele saken
  Grand Bodø | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015

  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015
  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  LSK Kvinner2266-1756
  Stabæk Kvinner2270-2150
  Arna-Bjørnar Kvinner2261-2147
  Røa2258-1947
  Kolbotn Kvinner2236-3534
  Sandviken Kvinner2245-5129
  Klepp Kvinner Elite2241-4126
  Vålerenga Kvinner2227-4723
  Trondheims-Ørn2229-5021
  Amazon Grimstad2225-3520
  Kattem Kvinner2234-5615
  Fart229-1080
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.