Nordlie: - Stabæk har gjort et godt valg

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Stabæk Kvinner
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2011

 • Relaterte saker
  Markussen-perle mot AvaldsnesDekkerhus: – Godt å være tilbake
  Rønning: – Ganske klart at jeg ville si jaHerre- vs kvinnefotball
  Borte hos Melissa Wiikingen avgjørelse i La Manga


  Jan Reidar Vågsdalen - 29/11 18:26  

  Øyvind Eide er mannen som tar over Stabæks kvinnelag etter Roger Finnjord. Han kommer fra Kongsvinger får med seg mange lovord fra Tom Nordlie, som har tatt over laget på Gjemslunden.

  Tålmodighetsprøvelsene i klubben på hvem som blir trener i klubben er nå over, og de har virkelig fått ett sterkt navn til klubben. Øyvind Eide har gode referanser fra sin tidligere karriere, selv om han fortsatt er ung, men i tillegg til sine allerede gode erfaringer i Kongsvinger, så har han også en mastergrad i fotball. Her har sportslig leder Richard Jansen virkelig tryllet frem ett sterkt navn fra hatten sin. Og Tom Nordli er full av lovord om den nye treneren på Nadderud.

  Ung og en av Norges mest lovende trenere

  Eide fyller faktisk 30 år i morgen, 30. november. Veldig ungt om man ser i norsk målestokk, men ser man nærmere på hans papirer og gjerninger frem til nå, så er det lite tvil om at mannen har en lys fremtid foran seg.

  Han har mastergrad i fotball fra Norges Idrettshøyskole, hvor tittelen var «Spillerutvikling i fotball». Han startet opp i Skeid og jobbet mye med yngre spillere der, før han ble hentet til Kongsvinger i 2007 som spillerutvikler.

  I 2009 ble han assistent for herrelaget til Kongsvinger, og tok over som hovedtrener i klubben da Tom Nordlie dro til Fredrikstad, og nettopp Nordlie har mange lovord å si om den nye Stabæk-treneren.

  - Et godt valg

  På telefonen forteller Nordlie til FotballMagasinet at Stabæk har gjort ett godt valg, og at han vil tilføre både kvinnefotballen og Stabæk mange nye og nyttige impulser.

  - Øyvind er systematisk til fingerspissene, og har allerede opparbeidet seg mye erfaring på feltet innenfor det meste. Jeg har jobbet sammen med han i flere år, samtidig som at han har erfaringer sammen med trenere som blant andre Åge Steen og Tony Gusstavson. Jeg tror han vil passe godt inn i Stabæk, ikke bare fordi han er dyktig på flere felt, men også fordi han har en spillestil som vil kle klubben godt.

  - Øyvind liker godt en gjennombrudds hissig spillestil, med hurtige overganger gjennom midtbanen i en 4-3-3, uten at spillesystemet nødvendigvis må være slik.

  Han er også veldig bevisst på rolleoppgavene til enkelt spillerne satt i system, og dette vil Stabæk få god nytte av.

  På spørsmål om hvordan han tror overgangen fra herrer til kvinner blir for Eide så svarer den profilerte Kongsvinger-treneren slik:

  - Øyvind var klar for en hovedtrenerjobb, selv om jeg gjerne ville hatt han med videre her i Kongsvinger. Og overgangen vil ikke bli noe problem. På mange områder så er fotballen lik på tvers av kjønn så dette er ikke noe problem, dessuten så er Stabæk kvinner en toppklubb og vil måtte tas like seriøst som en hvilken som helst herreklubb. Mange vil sikkert se det som å gå feil vei i karrieren med å gå til kvinnefotballen, men det er det definitivt ikke, fordi utfordringene er mye av det samme, og i toppen av norsk kvinnefotball er seriøsiteten like stor som hos gutta.

  - Noe av den største forskjellen er nok den mentale og psykologiske delen, der gutta gir mer pokker, er jentene mer tilbakeholdne, og her vil nok den største forskjellen ligge, og her er jeg sikker på Øyvind vil tilføre klubben nye impulser, forteller en alltid snakkesalig og hyggelig Tom Nordlie på telefonen til FotballMagasinet.

  Nordlie har selv erfaring fra mange år tilbake i kvinnefotballen, som trener for Skedsmo, og han forteller at Stabæk har gjort ett meget godt valg og at den største forskjellen vil ligge i media og trykket rundt det å være trener i toppen hos herrene kontra hos kvinnene.

  Klar etter nyttår

  Han starter i den nye jobben umiddelbart etter nyttår, for de regjerende cupmesterne. Og Eide forteller i pressemeldingen at han gleder seg stort til å trene mange av de beste spillerne og talentene i landet.

  - Dessuten ser jeg frem mot utfordrende oppgaver som Champions League for Stabæk. Ambisjonene er store og vi skal være med helt der fremme både i serie og cup, sier den nye treneren.

  Sportslig leder i klubben Richard Jansen ser seg svært fornøyd med å ha fått en slik kapasitet, og sier det er godt å være ferdig med denne prosessen, som har holdt mange Stabæk-spillere og supportere på pine benken.

  Det blir det spennende å se hva Øyvind Eide kan tilføre, samtidig som det er ett godt signal for kvinnefotballen at gode trenere tar på seg jobb også på spinnesiden. Vi har mistet kapasiteter som Dan Eggen og Roger Finjord, derfor er det flott med nye sterke navn inn i kvinnefotballen.

  Det kommer til å bli en særdeles spennende sesong!
  Foto:Bjørn-Christian Roksvaag
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Treningskamper og vintertabell 2015
  Her er en oversikt over vinterens treningskamper, med vintertabell for Toppserien. Oppdatert 2.3 kl. 19.51.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015
  Bekreftet: Jensen klar for Wolfsburg
  Synne Sofie Kinden Jensen har signert for Wolfsburg.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Wolfsburg | Toppserien 2015

  Norsk tap mot USA
  Ada Stolsmo Hegerberg fikset norsk ledelsen, men det hjalp lite da Carli Lloyd scoret to ganger og fikset amerikansk seier.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015
  J17 tapte 0-3 onsdag
  Det norske J17-landslaget tapte 0-3 onsdag i den første av to kamper mot Tsjekkia.
  Les hele saken
  Tsjekkia | Norge | Toppserien 2015

  Utskiftninger i Åsane
  Åsane har hentet fire nye spillere, to andre har forlatt laget.
  Les hele saken
  Åsane | Kaupanger | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Døvle til Urædd
  Urædd har hentet Siw Døvle fra Halsen, ungjenta spiller på J17-landslaget og er et kjempetalent.
  Les hele saken
  Urædd | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  Røa2276-1854
  Stabæk Kvinner2257-1051
  Kolbotn Kvinner2259-2651
  Arna-Bjørnar Kvinner2264-1949
  LSK Kvinner2247-4240
  Trondheims-Ørn2245-4135
  Amazon Grimstad2233-4227
  Klepp Kvinner Elite2228-3723
  Kattem Kvinner2236-6019
  Sandviken Kvinner2224-5119
  Medkila Kvinner2220-6312
  Linderud/Grei2216-961
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.