Internasjonalt besøk, overganger og litt om situasjonen hos toppserieklubbene

 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Toppserien 2010 • Jan Reidar Vågsdalen - 17/01 22:20  

  Vi er kommet oss gjennom halve januar og sesongforberedelsene i Toppserien er godt i gang. Noen lag har allerede klare spillerstallene, mens andre holder på å fylle opp med nytt spillermateriell. En flott internasjonal turnering er over i Telenor Arena, og har vist ett internasjonalt snitt som viser hvor lista ligger ute i Europa. Og endelig så er en viss overgang på Vestlandet endelig over…

  Richard Jansen
  Stabæk kvinner og en av Norges ledende frontfigurer rundt kvinnefotballen Richard Jansen har denne helgen arrangert en eliteturnering i Telenor Arena, med bravur.

  Vertene Stabæk, Wolfsburg, Brøndby og Arsenal møttes denne helgen møttes til dyst, og de som fikk se disse kampene, fikk se litt om hvor nivået ute i Europa.

  Wolfsburg viste klasse med å slå Arsenal 6-1 i finalen, mens Stabæk snudde bronsefinalen og vant til slutt 4-2, etter to scoringer hver av Lise Klaveness og nyankomne Melissa Wiik.

  Litt kjedelig at Stabæk ikke fikk målt krefter mot det tyske storlaget, men både kamper og resultater viser at Stabæk blir å regne med i Europa når den tid kommer. Selv om denne turneringen ikke er målestokk god nok på sikt, så levner det ingen tvil om at Stabæk og Røa er de lagene som pr i dag har noe i Europa å gjøre.

  Kanskje litt kjedelig at Norge i dag bare har ett lag som skal representere ute blant de beste, selv om Røa fikk noe bakoversveis i høst.

  Med ett sterkt Stabæk, og ett enda sterkere Røa nå enn de var i fjor, så har vi to lag i Norge som bør hevde seg godt innafor de 8-10 beste lagene i Europa, og kanskje enda høyere.

  Offensiv styrke
  Melissa Wiik, som er nyankommet fra nettopp tysk fotball, markerte seg sterkt i helgen, med å være meget aktiv på topp hos vertene. Hun vil gjøre Stabæk enda sterkere fremover , som gjør at Roger Finjord vil ha mange kort å spille på offensivt.

  Offensivt har både Røa og Stabæk nå mannskap fremover i ypperste klasse, som gjør at de vil være i en klasse for seg spesielt i offensiv del her hjemme. Det er bare Arna Bjørnar som kan måle seg med de to topplagene i fremre del, selv om de også har ett stykke frem til de to Oslo-lagene.

  Skal jeg pirke eller sett spørsmålstegn med noe hos både Stabæk og Røa så er det forsvarsbiten. Her hjemme er de også her best i klassen sammen med bla. Kolbotn, men ute i Europa kan forsvarspillet være det som feller de, når de møter de beste lagene. Og pr i dag så ser det ut som Røa sliter mest i det bakerste leddet av de to lagene, men det kan endre seg utover vinteren .

  Dette er også en vurdering som ikke har store analyser bak seg , men sett på bakgrunn av de siste års prestasjoner og resultater.

  Andre turneringer
  Arna Bjørnar har i helgen vært i Tyskland og vært med i en stor internasjonal five-side turnering som heter World Class, med blant annet mange av de beste lagene i Tyskland med.

  Bergens-laget fikk det meget tøft og allerede etter første dag, så ble de litt statister ifølge resultatene. De sto med tre tap og en uavgjort, og 1-15 i målforskjell mot lagene Turbine Potsdam, Kristianstad og Hamburger SV.

  På søndagen våknet Arna Bjørnar mer til og spilte mye bedre, og de endte til slutt om spill om 5. plassen, hvor de slo Hamburger SV med hele 7-1.

  Rapportene tyder på ett vellykket opphold for Bergens-jentene, og at de fikk med seg mange referanser hjem.

  Kolbotn drar til Sverige om 5-6 februar i en firelagsturnering i Sverige, hvor de møter bla. Fortuna Hjørring som er topplaget i Danmark, Jitex og det svenke mesterlaget LdB Malmø.

  Cecilie endelig klar
  Etter uker med spenning, intriger, avisoverskrifter og beskyldninger, er endelig Cecilie Pedersen klar for Arna Bjørnar.

  Avaldsnes og Arna Bjørnar kom til slutt til en enighet som var til det beste, og som til slutt endte med en løsning til det beste for den viktigste, nemlig Cecilie Pedersen selv.

  Skal man dømme etter avisoppslag, nettdiskusjoner og bloggere rundt forbi, så levnes det ingen tvil om fokuset på årets mest diskuterte spiller på kvinnesiden, hun vil få ett enormt forventningspress når seriespillet begynner å rulle i begynnelsen av april.

  I første seriekamp på Arna 2. april, så er det Amazon Grimstad som skal få unngjelde for hennes egenskaper.

  Det er ingen tvil om at vi her har med ett spesielt talent å gjøre, og at hun har ett potensiale som vi sjeldent ser hos kvinnelige fotballspillere, men for Cecilie sin del, så håper jeg at forventningene ikke stiger høyere enn de må være, selv for Cecilie Pedersen.

  Å tro at hun vil score over 30 mål, sammenlignes med Martha og at det ble snakket om en prislapp på flere hundre tusen kroner, er nok ikke den beste inngangen til den øverste ligaen, selv om du heter Cecilie Pedersen.

  Men at hun vil sette sin farge på Toppserien og bli en stor hit, er det ingen tvil om for oss som følger med, og det skal bli en fornøyelse å se henne blant de beste kvinnelige spillerne uke etter uke i årets sesong.

  Spillerstallene fylles opp
  Hos de fleste lagene begynner brikkene nå å falle på plass, og ting begynner å sette seg to og en halv måned før seriestart.

  I Stabæk er det nyeste signeringen av Melissa Wiik, som også var i forhandlinger med Amazon Grimstad.

  I Røa har de knyttet til seg Snøgg-keeper Kirvil Schau Odden, som skal ta opp kampen med Caroline Knutsen i det bakerste leddet.

  Ellers blir det spennende å følge comebacket til June Tårnes, som har vært lenge borte fra fotballen, etter benbruddet mot England (J19) for snart ett år siden. Det blir spennende å følge den elegante midtbanespilleren i ny drakt dette året.

  I Linderud Grei er det kommet fire spillere tilbake etter skade og fra USA; Hanna Urke Møllerstad, Gry Nordeide Grønli, Christine Libach og Line Nordeide Grønli.

  I Amazon Grimstad er stallen nesten komplett, men mangler en eller to spillere. Siste nyhet der er at midstopper Lana Bowen trener med klubben, og at evigunge Dagny Knutson fortsatt har treningstøyet på seg.

  Kattem har fått ny trenertrio og Ann-Iren Mørkved fortsetter som både spiller og hjelpetrener i klubben. De nye trenerne er Svein Maalen og Steinar Sørli, som skal føre skuta videre etter Kjetil Fosse, som dro tilbake til Pors og Telemark.

  Treningskamper
  Røa og LSK Kvinner spilte treningskamp denne helgen, og det endte med 2-0 seier til fjorårets cupmester. Det var en amputert kamp, med lite spillere på hvert lag, meldes det om på nettsiden til LSK og romerikingene måtte låne Røa-spillere utover i kampen.

  Linderud Grei og Kolbotn møttes til dyst i helgen, og Kolbotn vant komfortabelt 4-1, etter å ha ledet 4-0 til pause. Etter hvilen kom Linderud mer med i kampen og scoret omgangens eneste mål. Line Smørsgård scoret to for Kolbotn i denne kampen.

  Herlovsen og Woods
  Ellers så går fortsatt to av de største profilene i Norsk fotball rundt uten klubb. I skrivende stund, er fortsatt både Isabell Herlovsen og Lisa Marie Woods klubbløse.

  Spenningen er hvor disse havner til slutt. Woods kan havne i utlandet, mens Herlovsen fort havner i enten Kolbotn eller kanskje LSK, uten at jeg har noen begrunnelse for dette.


  PS!
  Skribenten er spillerutvikler i Amazon Grimstad
  Foto:Thomas Karlsen
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Grei utvider trenerteamet
  Serieavslutningen ble dramatisk for Grei på flere områder. Sportslig nedtur og nedrykk var faretruende stor, kaos i klubben og en rekke spillere sluttet. Grei reddet til slutt plassen, nå søker klubben etter trenere.
  Les hele saken
  Grei Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  En utlending ut - en utlending inn
  Kolbotn har skiftet ut en utlending med en annen, Rachael Axon erstatter Sheila Bulk.
  Les hele saken
  Kolbotn Kvinner | Sandviken Kvinner | Toppserien 2015

  Staurvik ferdig i Grand Bodø
  Grand Bodø forlenger ikke kontrakten med trener Tom Kåre Staurvik. Klubben satser på opprykk innen tre år med lokale spillere.
  Les hele saken
  Grand Bodø | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Risa årets spiller, Algrøy tar pause
  Arna- Bjørnars årlige avslutningsfest ble holdt lørdag. Vilde Bøe Risa ble kåret til årets spiller, mens Tina Algrøy tar pause neste år.
  Les hele saken
  Arna-Bjørnar Kvinner | Toppserien 2015

  Slik stemte Norge i Ballon dOr.
  Se hvem landslagssjef Roger Finjord og landslagskaptein Maren Mjelde stemte på.
  Les hele saken
  Norge | USA | VM 2015
  Trønderne dominerer FIFA
  De norske kvinnelige dommerne som skal dømme internasjonalt til neste sesong er plukket ut, den preges av Trøndelag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  Stabæk Kvinner2272-856
  Røa2256-3348
  Kolbotn Kvinner2249-1247
  Arna-Bjørnar Kvinner2255-2643
  Trondheims-Ørn2234-2938
  LSK Kvinner2242-3236
  Klepp Kvinner Elite2234-2929
  Amazon Grimstad2228-4329
  Donn2225-4520
  Kattem Kvinner2217-5814
  Grei Kvinner2216-6213
  Fløya Kvinner2215-666
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.