KENT-EINAR KOMMENTERER: Falt under for stjernene

 • Send meg en epost når det publiseres en nyhet om Bayern München
 • Les siste nytt eller se kampfakta fra Champions League 2009

 • Relaterte saker
  Holstad Berge forlenger– Får gode tilbakemeldinger
  LSK henter fra BayernBayern Munchen - Chelsea i Finalen!
  Europeo El ClasicoInter klare favoritter i Champions League


  Kent-Einar Myreng - 09/03 22:59  

  Studentøkonomien gjør noe med deg. Du verdsetter de små tingene. Slikt startet tirsdagskvelden min etter nok en brødskivemiddag.
  Når sant skal sies så hadde jeg vel spist havregrøt en og annen dag den siste uken, men ristet brød med First Price jordbærsyltetøy smaker bra .

  Det var tirsdagskveld og jeg ville se Champions League. Alt dette OL-maset hadde fått meg sulten på fotballen igjen. Oppgjøret mellom Fiorentina og Bayern fantes i piratversjon på nettet med italienske kommentatorer. Jeg fikk ikke inn nett-tv-signalet før det var gått fem minutter av kampen. Så når signalet endelig kom inn spilte den av de fem første minuttene i fortfilm for å ta igjen «real time».

  Uansett – fantastisk fotballkamp. Fiorentina måtte angripe etter 2-1 tapet i Tyskland. Dette kunne bli vanskelig ettersom deres profilerte Adrian Mutu sonet kampen pga for mange gule kort.

  Men 28 minutter ut i kampen scorer Fiorentina. Juan Manuel Vargas setter inn 1-0 for hjemmelaget etter en klumsete retur fra Bayern-keeper Hans-Jörg Butt.

  Bayern får panikk og bytter ut superspissen Mario Gomez til fordel forr superspissen Miroslav Klose. Ja – Bayern har et stjernegalleri av en stall. Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Mark van Bommel og selveste Frank Ribery.

  Klose kommer til farlige sjanser og Fiorentina legger seg bakpå. Italienerne holder nullen til pause.

  Jeg pakker meg selv inn og håper på god angrepsfotball. Ja – det stemmer, pakker meg inn. Som student sparer man strøm. Tirsdagen brakte – 2 grader ute, men nå kunne jeg enkelt kjenne at det var blitt kjøligere. Trekken fra vinduet hvisket minst – 6. I glasset blandet jeg ut litt mer årgangs-saft fra Lerum. Husholdningssaft – billigste du finner på Bunnpris.

  Andreomgang var igang, og det tok ikke lang tid før Stevan Jovetic puttet inn 2-0 for lillatrøyene fra Italia. Ikke et praktmål, men nok til å sette tyskerne på plass igjen. Like før scoringen hadde også Gilardino forsøkt seg, men truffet keeper alene fra fem meters hold.

  Tyskerne er igjen slått av panikk og stormer fremover, men dessverre med adresseløse langpasninger. Heldigvis har de en franskmann som kan kontrolere seg. Ribery løper frem på venstresiden sin og dribler av hele tre Fiorentinaspillere før han slår ballen ut på 20 meter til Mark van Bommel, som knaller ballen ned i venstre hjørne.

  2-1 og ekstraomganger hvis kampen ender slik – det gjorde den ikke.

  Jeg byttet ut ullteppet fra IKEA med dynetrekket mitt. Nettlinjen hakker og jeg løper inn til kompisen min som jeg bor med og ber han pent om å vente med pornosurfingen til litt senere.

  Nettet er oppe å går igjen og det står plutselig 3-1! Jeg ser alle innbytterne til Fiorentina bak målet til Bayern. Alle jubler og ligger i en haug over målscorer Jovetic. For andre gang i kveld har Stevan Jovetic notert seg som målscorer for Fiorentina. Øredøvende jubel spraker gjennom høytalerne fra den dårlige video-streamen jeg mottar fra Italia.

  Men jubelen stilner fort. Arjen Robben tar saken i egne hender og dribler en Fiorentinaspiller før han kurver ballen knallhardt i motsatt kryss fra 25 meter. Utrolig scoring! Det er 3-2 og Bayern er plutselig videre. Det er nesten helt stille på Stadio Artemio Franchi, man kan høre Schweinsteiger juble nede ved gresset. Midtbanespilleren pådro seg tidligere i kampen et gult kort, noe som gjør at han må stå over neste kamp i Champions League.

  Tyskerne er flinke til å mure seg inne bakover når de først leder sammenlagt. Jeg er veldig glad for at kampens siste mål kom så sent, og ikke tidlig i første omgang.

  Stjernegalleriet seiret til slutt. Fortjent? Umulig å si. Fiorentina spilte god kontringsfotball og dominerte hele første omgang, mens Bayern var dødelig effektive. Kampen kunne gått alle veier.

  Fasiten for kvelden er at Bayern er i kvartfinale, sammen med Arsenal (som vant sammenlagt 6-2 over Porto). Og, ja – apropos Arsenal. Jeg satt lenge å funderte på om jeg skulle se den kampen, men kom til den konklusjon om at det kan være sunt å ikke bare se engelsk fotball. Til ettertanke for alle dere nordmenn som bare ser Premier League.  Foto forside:caughtoffside.com
  Toppsaker på FotballMagasinet akkurat nå
  Fart er advart - Nevervei vil ha mer
  Malin Nevervei tok pause fra fotballen etter ett år med Toppseriespill for Amazon Grimstad, i år har hun kommet tilbake. Lørdag scoret hun to mål og ble matchvinner.
  Les hele saken
  Byåsen | Sarpsborg08 Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  – Fikk tydelig beskjed om å skyte mer
  Trondheims-Ørns Ingrid Syrstad Engen (16) scoret sitt første Toppseriemål da Ørn snudde 0-1 til 3-1 mot Røa.
  Les hele saken
  Trondheims-Ørn | Røa | Toppserien 2015

  Halve Byåsen er Kattem
  Fem av elleve som startet for Byåsen lørdag, har en fortid i Kattem. Totalt er det hele elleve spillere som er hentet fra den tidligere Toppserieklubben - pluss treneren selv.
  Les hele saken
  Byåsen | Sarpsborg08 Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Larsen: - Kan bli Toppseriespill igjen
  Byåsen spilte i øverste divisjon i 2002, da var Cathrine Larsen førstekeeper. Det er hun i dag også.
  Les hele saken
  Byåsen | Sarpsborg08 Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015

  Solide Byåsen 10 år etter
  Byåsen tok lørdag sin første seier i 1. divisjon på 10 år med 3-0 over Sarpsborg. Straffesparksituasjonen som førte til 1-0, ble likevel samtaleemne under og etter kampen.
  Les hele saken
  Byåsen | Sarpsborg08 Kvinner | 1.Divisjon Kvinner 2015
  Mye spenning i fjerde runde
  Det er flere jevne oppgjør når den fjerde serierunden sparkes i gang lørdag.
  Les hele saken
  | Toppserien 2015

  Siste fotballnyheter fra Goal.com

  Tabell

  LagKMålP
  Klikk her for detaljert tabell
  Forsiden   |   Nyheter   |   Annonsere?   |   Login   |   Tips en venn   |   SMS   |   Nyhetsbrev   |   Om FotballMagasinet.no   |   Tips oss   |   RSS
  Ansvarlig redaktør: Per Steinar Markussen
  Copyright © FotballMagasinet, 2006. All Rights Reserved.